Podrobnosti recenze

8.4 3 10
Filmobanka
gibsont
gibsont
Listopad 01, 2016 1993
Celkové hodnocení
 
9.0
Příběh
 
9.0
Herecké výkony
 
9.0
Zvuk
 
9.0
Zpracování
 
9.0
Do seriálu Mladý papež jsem se zkoušel pustit minimálně třikrát. Bylo tam na mě spousta slov, který znám sotva v češtině, natož v angličtině, pomalé záběry, plno neverbálního hraní. Vyžadoval příliš pozornosti a koncentrace. Teď jsem si ho po pár letech pustil v češtině, navíc jsem byl v jiném rozpoložení, a příběh Pia XIII. mě tak po prvním díle zaujal natolik, že jsem ho odsledoval za tři večery. Na sequel Nový papež se vrhnu hned následně.

Zřídka se mně stává, abych nevěděl, jestli chci, aby danou postavu konečně někdo "sejmul", nebo se těšil na to, koho a jak sejme tentokrát ona. Skvěle napsané byly také jiné postavy, zejména kardinál Voiello. O seriálu jsem předem téměř nic nevěděl, možná proto jsem od něj čekal trochu jiný příběh, asi více anticírkevní, možná proti římskokatolickému konzervatismu. Nakonec z něj tato církev vyvázla více realisticky, tedy jako něco mezi dobrem a zlem.

Pokud jde o gay linku, tak se příběhu dotýká jen okrajově, a navíc vedlejších rolí. Nicméně i tak toto téma v ději zarezonovalo dost na to, aby se dílo zařadilo do zdejší databáze (uvedených 60 % je ovšem příliš).

 

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.