Podrobnosti recenze
9.6 3 10Upřímně jsem nečekala, jak moc temný bude. Nejde jen o romantiku. Je to směs násilí, manipulace, posedlosti a únosů, která místy působí až nepříjemně reálně. Některé scény byly dost drsné a ne vždy se na ně koukalo dobře, ale právě to tomu dává sílu.
Ten vztah mezi hlavními postavami není hezký ani jednoduchý. Je toxický, bolestivý a chvílemi až děsivý. Láska se tu míchá s posedlostí a nenávistí tak, že už nejde poznat, kde jedno končí a druhé začíná.
Fort a Peat to zvládli naprosto skvěle. Působí přirozeně, jejich emoce jsou uvěřitelné a chemie mezi nimi funguje i v těch nejtemnějších momentech. Nejde jen o romantiku nebo erotiku, ale hlavně o napětí a vnitřní rozpad postav.
Seriál si nehraje na jednoduchý příběh. Postupně skládá jednotlivé části dohromady, občas tě schválně nechá tápat a vytváří pocit, že něco není v pořádku. Někdy je to možná trochu chaotické, ale zároveň to přesně sedí k tomu, jak celý příběh působí.
Není to pro každého. Je to nepříjemné, místy brutální a psychicky dost náročné. Ale pokud tě baví temné příběhy a nevadí ti, že věci nejsou černobílé, dokáže tě to vtáhnout opravdu hodně hluboko.
A ten konec ve mně nezanechal klid. Spíš pocit, že některé věci nejsou uzavřené a ještě dlouho mi to bude ležet v hlavě.