Podrobnosti recenze

9.5 2 10
So Long, See You Tomorrow
Filmobanka
karcikarel
karcikarel
Únor 04, 2025 903
(Upraven: Říjen 25, 2025)
Celkové hodnocení

10.0
Příběh

10.0
Herecké výkony

10.0
Zvuk

10.0
Zpracování

10.0
Zůstal jsem překvapen a nebyl jsem schopen slova. Nečekal jsem to, nehledě na to, že tento korejský film Sbohem, uvidíme se zítra v délce téměř dvě a půl hodiny je neprávem dva tři roky "zavátý" kdesi v koutě a ani si jej nevšiml žádný cz/sk překladatel/ka. Když jsem mrkl na začátek, nevím proč, začaly mi lehce na chvilku stoupat slzy do očí, a to už je pro mě vždy znamení, že bude následovat něco hluboce niterného. Film tak těžký, matoucí, že jej divák nebude skoro schopen napoprvé chápat a já se již v průběhu pídil, kde, co a jak. Pomohl mi i odkaz, který jsem zveřejnil zde v komentech, takže už v průběhu jsem vnímal souvislosti paralelních světů, paralelních osudů a vzpomněl jsem si, že jsem četl o československém pavilonu na nějakém Expu v padesátých či šedesátých letech, kde promítali film a návštěvníci Expa sami rozhodovali v různých fázích, jakým směrem se má příběh dál vyvíjet. Snímek mi připomněl paralelními vesmíry, či časovými nebo osudovými skoky i můj milovaný taiwanský The Time of Huannan, který rovněž je upozaděn pro svou náročnost někde v šuplíku.
Výborné herecké výkony, krásná hudba a zpracování na úrovni. Hned na začátku jsem si našprtal i jména postav a snažil se rozlišit tváře, neboť zezačátku mi to u Asiatů, které neznám, dělá problém, herci mi přirostli k sdrci. Není to film na jedno zhlédnutí, to v žádném případě kvůli jeho hloubce a tomu, co chce sdělit, musí se vidět vícekrát a podruhé jsem se ujistil, že ode mě nemůže snímek dostat nic jiného, než čistých deset. Přitom to není velká romantika, spíše mnohovrstevnatý příběh a stačí málo, třeba se jen přestěhovat do jiného města a osud se odvíjí zcela jinak. Řadím jej k těm nejlepším korejským filmům s gay tematikou, i když tam nejsou žádné postelové scény ani střílečky, mlácení a zabíjení a na konci bude divák překvapen novou nadějí ...

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.