Podrobnosti recenze

6.4 16 10
Filmobanka
petr12
petr12
Listopad 11, 2011 10471
(Upraven: Duben 18, 2026)
Celkové hodnocení

9.0
Příběh

9.0
Herecké výkony

9.0
Zvuk

9.0
Zpracování

9.0
Tak tohle byl pro mě takový bombónek. Vrátilo mě to do doby, kdy jsem dělala na statku.
Film běží v klasickém zemědělském pracovním tempu. Není moc čas přemýšlet...proto na Marka doléhá minulost nejvíc ve chvílích volna. Do hlavy mu člověk skoro nevidí, něco málo z jeho mladého života se člověk dozvídá z jeho chování a z rozhovorů s vrstevníky a zaměstnanci ze statku. A pak přijde Jacob. Tady není potřeba moc slov, stačí si všímat pohledů, nahlédnout pod slupku a je vidět vše, co se mezi nimi odehrává. Jacoba to k Markovi přitahovalo, jako kdyby tušil, že ho Marko opravdu potřebuje. Všechno se vyvíjí nenásilně, přirozeně, žádné podbízení. Moc hezky a hlavně realisticky zahrané. Ano, film místy možná připomínal Československý filmový týdeník, ale to tomuto příběhu kouzlo rozhodně nesebralo. Naopak. Krásně to ukázalo a postavilo vedle sebe Markovu fyzickou zdatnost a jeho vnitřní boj a křehkost.
Holiny, montérky, smrádek...při pohledu na pastviny, značkování telete, na Zetor, ve kterém jsem strávila nespočet hodin, se mě lehce dotkla nostalgie...a to je na tom to nejlepší. Když se s vámi příběh propojí vizuálně i vnitřně.

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.