Podrobnosti recenze

5.6 4 10
Filmobanka
Jiřik
Jiřik
Duben 23, 2020 1665
(Upraven: Říjen 12, 2020)
Celkové hodnocení
 
3.0
Příběh
 
3.0
Herecké výkony
 
3.0
Zvuk
 
3.0
Zpracování
 
3.0
Takové filmy se točívaly, aby si gayové udělali radost pohádkou, že každé hátéčko je k mání, jen se musí správně zmáknout. Dnes se točí na podporu teorie, že gender je sociální konstrukt. Ta do světa pohádek nevede: je nesmírně nebezpečná tím, že s jen malou manipulací ji lze využít na podporu lží o léčitelnosti homosexuality, či o tom, že homosexuální páry vychovají homosexuální děti. V obojím se vyžívají ultrakonzervativní homofobní kruhy. *) S jen drobným nepochopením rozdílů mezi významem teoretických debat, které mají právo bloudit, a reálného života, kde bloudění může vyústit v neštěstí milionů lidí, se můžeme "léčebných klinik" **) dočkat i u nás. Zákazem LGBT se pár kilometrů od nás masově chlubí obce i hospody. ***)

Bez ohledu na jakékoli teorie ukazuje film jednu z cest, po nichž mohou kamarádská hátéčka dojít k tomu, že si "to" vyzkoušejí. Za "to" můžeme dosadit cokoli - co tě nezabije, to tě posílí. Jak se dočteme na IMDB, Sophie Kargman měří 1,63 m, a to je vzrušující. Jde o její druhé režisérské dílo.

*) https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/biskupove-v-polsku-chteji-nahnat-gaye-a-lesby-do-specialnich-zarizeni-a-tam-je-lecit-40334949
**) https://www.reflex.cz/clanek/fotogalerie/79658/zivot-uvnitr-klinik-lecicich-homosexualitu-zachycen-na-drsnych-fotografiich.html
***) https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/zony-bez-sexualnich-mensin-stepi-polaky-40307145

 

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.