Podrobnosti recenze

9.3 4 10
Lilies Not for Me
Filmobanka
TheTrouble
TheTrouble
Březen 13, 2025 1969
Celkové hodnocení

8.5
Příběh

8.0
Herecké výkony

10.0
Zvuk

7.0
Zpracování

9.0
"Nemohu se léčit, protože nejsem nemocnej". Přiznám se bez mučení, že o metodě léčení homosexuality transplantací varlat na počátku 20. století a už vůbec, že za ni byl lékař několikrát nominován na Nobelovu cenu, jsem vůbec nevěděl. Vše je s odstupem doby naprosto tragédní a tristní. Tvůrce Will Seefried (námět, scénář, režie) získal za tento snímek cenu poroty na Festivalu Univerciné Britannique. Film je to velmi solidní, nebudu zde rozebírat ostatní aspekty hodnocení a zaměřím se jen na herecké výkony, kterými byl celý příběh umocněn. Především hlavní hrdina Owen v podání mladého irského herce Fionna O´Shea (v době natáčení 27 let), kterého jsem si zapamatoval ze zde na GT uvedených filmů Handsome Devil a Dating Amber a zahrál svou roli velmi přesvěčivě. Z těch dalších mě zaujali Britové Robert Aramayo (takový bubble zadek jsem dlouho neviděl 😮) a Erin Kellyman, ale především Němec Luis Hofmann, ověnčený několika fimovými cenami a nominacemi (je stejně "mladý" jako Fionn) a je zde uvedený na GT v Osobnostech a znal jsem jej již z filmu Die Mitte Der Welt.

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.