Podrobnosti recenze

9.4 5 10
(Upraven: Červen 25, 2025)
Celkové hodnocení

10.0
Příběh

10.0
Herecké výkony

10.0
Zvuk

10.0
Zpracování

10.0
Ney Matogrosso. Měla jsem v povědomí, že někdo s takovým jménem a hlavně hlasem je, ale nikdy jsem ho cíleně nevyhledávala, neposlouchala. Teď jsem to napravila. Životopisný film je, aspoň myslím, hodně povedený...nejsem hudební kritik ani znalec, ale pokusím se vyjádřit moje pocity.
Nepřemýšlela jsem, jen jsem do sebe pustila hudbu, zaposlouchala se do Ney-ova hlasu (kontratenor), vnímala extravagantní kostýmy a sledovala jeho nelehkou životní cestu, která byla už od dětství hodně ovlivněná přísným otcem, kterého zde skvěle zahrál Rômulo Braga. Touha po svobodě, naslouchání přírodě a její propojení s jevištěm, jeho "já" schované za maskou, vypuštění vnitřních démonů, vášeň, pohyby... to vše se odráží v celé tvorbě. Hudební skupina, zpěv, manažeři, cenzura vystoupení, vztah s otcem, přátelství, holky, kluci, sex a zase sex, partner, AIDS (80.léta)...bylo toho opravdu hodně.
Je to hodně kontroverzní umělec. Jeho tvorba se asi nebude líbit každému, a přesto ovlivnila a okouzlila davy. Časopis Rolling Stone ho zařadil mezi tři největší brazilské umělce všech dob.
Naprosto mě dostal charismatický Jesuíta Barbosa/Ney. Jeho "vykroucené" pohyby, emoce, oči, mimika...miluju, když herec nemluví, a vy si přesto jen z výrazu tváře dokážete přečíst vše, co se v něm zrovna odehrává. Nevím, jak moc se přiblížil originálu, ale v jeho podání mi přišel Ney hodně zajímavě...nevím.. zahraný, podaný, vykreslený. 1.srpna oslaví Ney Matogrosso 84 let a když jsem zjistila, že stále ještě vystupuje, musela jsem před ním jenom smeknout.

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.