Podrobnosti recenze
10.0 9 10Příběh se mi celkově líbil – herecky byl naprosto skvělý, hudba perfektně ladila s atmosférou a vizuálně to celé působilo velmi propracovaně. Je to teprve druhý čínský seriál, který jsem viděl, ale rozhodně mě zaujal.
Nicméně... mám pár výhrad (protože kdo by neměl, že?).
Vztah mezi Hua Yungem a panem Shengem mi přišel extrémně toxický. Nechci znít jako psycholog po noční, ale to, co cítí Hua Yung, rozhodně není láska – spíš nebezpečná posedlost. Ten chlap by měl vážně zvážit terapii, nejlépe ještě předtím, než začne pálit vonné svíčky ve tvaru srdce. A opravdu se bojím pomyslet, co by udělal, kdyby ho pan Sheng nakonec odmítl…
Druhá věc, která mě zklamala, je nedostatek prostoru pro Gao Tu a pana Shena. Tenhle pár mě zajímal mnohem víc, čekal jsem, že dostanou větší prostor, ale ne – většinu času sledujeme ten hlavní, toxický vztah. Škoda, tenhle „vedlejší“ pár měl podle mě mnohem větší potenciál (a rozhodně méně destruktivní chemii).
Celkově bych ale řekl, že ABO Desire stojí za zhlédnutí – už jen kvůli světu, který nabízí jiný pohled na vztahy a hierarchii. Jen si k tomu připravte trpělivost… a možná sklenku vína, až vás Hua Yung začne zase „milovat až moc“. 🍷😅