Podrobnosti recenze

4.0 2 10
A Keller Christmas Vacation
Filmobanka
Jiřik
Jiřik
Říjen 26, 2025 530
Celkové hodnocení

2.8
Příběh

3.0
Herecké výkony

2.0
Zvuk

2.0
Zpracování

4.0
Výletné lode na Dunaji, s radmi rovnakých kajút, mi prišli vždy vcelku ako strašidelný lunaparkový artefakt. Užívať si na tomto plávajúcom paneláčiku niekoľko dní v pomalom tempe nízky výhľad na monotónne brehy lužného lesa - som považoval za svojráznu masochistickú radovánku rakúskych a nemeckých dôchodcov. Umieranie zaživa. Situovať sem romantický (!) vianočný (!!) film chce značnú dávku odvahy, možno i tuposti, alebo svojského sarkazmu. Ale z držby zmyslu pre humor by som tvorcov tejto ďalšej generickej vianočnej hallmarkovskej "taškařice" nepodozrieval. Pridajte tam Jonathana Bennetta a ... smrť neprichádza dosť rýchlo.

Táto produkcia je obvykle beztak pomerne sterilná, tentoraz to zaklincovali značne fádne kulisy Regensburgu, Salzburgu, Viedne (možno na zaoceánskych turistov pôsobia inak) - do ktorých injektovali nezaujímavú rodinu s fiktívnymi pseudoproblémami (prevažne dráma uvarená z vlažnej vody) aby odohrávala tie najtrápnejšie klišé o "američanoch v Európe". Dej filmu, (zá)pletky, konflikty - som zabúdal už počas toho ako som ich sledoval. Aj pokus o ozvláštnenie "akciou" vyznel ako bizarná fraška.

Problémy gay páru (monogamia, svadba, dokonalý život, "niečo mi vadí", "niečo si mi nepovedal", "nerozprávame sa spolu", bla bla ...) neboli niečo s čím by som sa vedel identifikovať. Vynelo to už zasa ako korporátna propaganda, ktorá nám pravdepodobne neurobí "dobré meno".

Punčové skóre: predražený punč bez chuti z Rathausplatz vo Viedni. Obyčaný čaj nemali?

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.