Podrobnosti recenze
6.9 5 10Revamp: The Undead Story mě bohužel zklamal… a to hodně. Ve výsledku to byla spíš velká nuda zabalená do hromady akce. Ano, pořád se tam něco děje, ale paradoxně mě to vůbec nebavilo – hlavně kvůli příběhu, který je místy tak nelogický, že jsem si říkal, jestli jsem něco nevynechal. Spoiler: nevynechal.
Třeba Ramul. Nejdřív prohlásí, že vůbec nemusí jíst. O pár scén později umírá hlady a loudí jídlo od Punna… a dostane knedlíček. Jakože co prosím? To bylo jen proto, aby vznikla „romantická“ scénka, nebo jaký byl plán?
A pak je tu Punn a jeho mysl – nebo spíš mentální labyrint bez mapy. Punn si pamatuje věci z minulosti, které se ale nemohly stát, protože Ramul mu vleze do hlavy až v budoucnosti a tím všechno změní. Přesto má Punn jakési mlhavé vzpomínky na Ramula… ale jak? Pokud Ramul zasahuje jen do paměti a necestuje fyzicky časem, neměl by přece být schopen ovlivnit realitu minulosti. Celé to působí strašně zmateně a čím víc nad tím přemýšlíte, tím méně to dává smysl. A to už je špatně.
Další nelogičnost přichází úplně na konci a tam už jsem fakt jen nevěřícně koukal. Jak může upír, který ovládne lidské tělo, najednou mít tesáky a pít krev? To tělo je přece lidské – žádné tesáky, žádná upíří anatomie, žádné nadpřirozené bonusy. Pokud se nepíše nové fyzikální (nebo upíří) pravidlo světa, tak tohle prostě nedává smysl.
Upřímně? Dokoukal jsem to jen kvůli hercům, které mám rád. Jenže ani tady to bohužel moc nezachránili. Boun a Prem, kteří v jiných projektech uměli být skvělí, tady působí překvapivě ploše a bez energie. Jejich předchozí role byly o několik levelů výš.
Speciální efekty? No… řekněme, že neurazí jen ty nejméně vizuální schopnosti – rychlý běh nebo léčení ještě šly. Ale proměny? Ty byly vyloženě bolestivé na pohled.
Ve výsledku je na tomhle seriálu opravdu dobré hlavně to, že se v něm objevují známé tváře. Já osobně jsem ho dokoukal jen proto, že už jsem byl v půlce a chtěl jsem si to prostě „odškrtnout“. Jinak bych ho bez výčitek nechal ožít… a zase rychle umřít. 🧛♂️💀