Podrobnosti recenze
6.8 4 10Postavy sa správajú tak trochu ako príslovečné "mimobežky", každá zajatá vo svojom vlastnom svete, neskúsení kráčať v ústrety, neznalí empatie. Johan sa snaží dokázať lásku patologickou submisivitou v dynamike vzťahu, aj tým že sa neštíti vandalizovať a kradnúť na spôsob "ale ja to robím pre Teba" veľmi naivne buranským spôsobom, pri ktorom zničí aj svoje doterajšie zázemie. Všetky kontrolky blikajú. William zasa rieši svoju trans identitu a to, odvážim sa povedať, konfliktným spôsobom typickým pre agitovanú a politizovanú západnú mestskú komunitu - hľadajúc urazenosť za každú cenu, problémy aj tam kde nie sú - kamkoľvek Johan stúpi, môže si byť istý že "spravil niečo zlé". Ak šlo práve o toto neprikrášlené zrkadlo urban LGBT+ identít, neadekvátnosti, manipulácie a dysfunkčných vzťahov, bez vysvetľovania a komentárov pod čiarou, bravo. Film ma však úplne nepresvedčil že toto bol zámer tvorcov.
Celkovo mi tu chýbala nejaká ľudská vľúdnosť, smerovanie, vývoj postáv, možno i snaha zobraziť gay život mimo prázdnotu klišé (sauna, party, tanec, sex, vzťah). Priznám sa že film mi nesadol.