Podrobnosti recenze
5.4 5 10Našťastie sa dej uberie morbídnym smerom - snáď veľa nepokazím, ak prezradím že ide o pomerne čiernu komédiu kde nebude núdza o mŕtvoly (hoci v tomto prípade ani smrť nie je prekážkou pre ďalšie...) - a táto černota vcelku zachraňuje žáner veľmi veľmi klasickej romantickej komédie o strete dvoch ľudí z odlišných sociálnych vrstiev. Príbeh balansuje na rozhraní potvrdzovania a ironizovania klišé gay života. A na mušku si berie aj témy, na ktorých je smiať sa menej obvyklé. Spôsob poňatia, s nabrúseným post-moderným ostrím, mi prišiel pomerne osviežujúci a naozaj ma párkrát rozosmial, čo je pre zhýralého filmožrúta celkom vzácne. Dokonca, nenúti nás do žánrovo-povinného gýčového happyendu, iba okorení vcelku realistický záver akýmsi osobným vzdaním pocty - čo dielko posúva od púheho žánrového cvičenia k čomusi, čo možno pri troche zhovievavosti brať aj ako seriózny film.
Na ten ma úprimne nalákal Zachary Quinto - v ďalšej role sociálne nemotorného a zdržanlivého Spocka - aj keď sa možno zamyslieť, aká charakterová obmena sa tu vlastne ponúka. V každom prípade, síce komicky podané, scény kde sa hnevá sám na seba, ako premárnil väčšinu svojho života žitím "cudzieho života" zasiahne tam kde má. Mladík je primerane drzý, s erratickými záchvatmi serióznosti, ktorú rovnako erraticky opúšťa. No aj vedľajšie postavy svojim spôsobom majú čo povedať - sfetovaná suseda, ktorá sa prizná k osamelosti, či zlomyseľná ex-manželka ktorá dostane priestor predstaviť celú situáciu zo svojho relevatného pohľadu.
Na milú malú komédiu aj vcelku dosť - ak človek nečaká žiadne oscarové zázraky.