Podrobnosti recenze
9.9 8 10Sympaťák Peng, hluchoněmý dlouhán s milující rodinou a Siang, rozmazlený (?) "malý šéf", kterého se chce někdo zbavit. Přitáhli mě k sobě od první minuty. První setkání byl osud, druhé náhoda. Nebo obráceně :-)? No a pak už nám tady vždy chápající barman začíná míchat v šejkru skvělý koktejl... asistent Jonathan - nádherný chlap v brýlích, roztomilý "zabiják" Jia, Siang-ův otec, bratranec (Nat Chen z Kiseki dear to me) a navrch dvě ženské narušitelky jako koktejlové třešničky...
Celý seriál v sobě má napětí, něžnost i úsměvné momenty, v každém dílu najdete něco, co má svou hloubku a u čeho vás semelou emoce. Vyjadřování pomocí znakové řeči, učení každého slůvka, každého významu, pochopení, láska...U mě dělá taky hodně i hudba a když jsou přeložené písně, které dotvářejí příběh, tak je to dokonalé. Naprosto souhlasím, poslední díl byl prostě neskutečný. Dva bratranci proti sobě, zkouška, která mě osobně teda dostala, a která uzavřela celý příběh a vlastně ukázala smysl, hloubku celého seriálu. Nakonec i dva otcové a jejich diskuze u čaje..."Život našim dětem dáváme...ale jejich životy nemůžeme ovládat. Není na nás, abychom rozhodovali, co je pro ně nejlepší. Je to jejich věc."...
A krásná a přesná Jonathanova myšlenka...
"Některé věci ztratí kouzlo, když je řekneš nahlas."
Napodruhé jsem objevila spoustu přehlédnutého. Jsem ráda, že jsem se k seriálu vrátila...