Podrobnosti recenze
9.4 9 10V hlavních rolích se objevuje oblíbená herecká dvojice, která funguje naprosto skvěle. Chemie šlape, emoce fungují a není pochyb, proč si je diváci tolik oblíbili. Druhý vedlejší pár rozhodně nezaostává – naopak. Musím říct, že byli extrémně roztomilí a často mi zlepšovali náladu víc než hlavní děj.
Co mě ale trochu zklamalo, byl vývoj postavy matky, která se po většinu seriálu chová jako absolutní despota. Čekal jsem nějaké větší vyústění, konfrontaci nebo aspoň symbolickou facku od karmy… a nic. Prostě jí to tak nějak projde. Tady jsem od scénáře čekal víc.
Pohrávání si s různými realitami není úplně novinka – podobný koncept už jsme v BL světě viděli, jen s jinou populární dvojicí a v trochu jiném pojetí. Tady to funguje solidně, ale nepřináší to úplně „wow efekt“.
Trochu zbytečný mi přišel prvek čtení myšlenek u jedné z postav. Nikdy se pořádně nevysvětlí, proč to vlastně umí, odkud se to vzalo a hlavně – k příběhu to moc nepřidává. Spíš to ruší, než aby to pomáhalo. Takové „protože scénář řekl“.
Co ale opravdu oceňuji, je nenápadné propojování seriálů. Miluju, když se světy jemně dotýkají, i kdyby jen náznakem. A tady jsem si toho všiml hned. Phu je bratranec sourozenců Thorna, Tharna a Thanyi. Pokud vám to nic neříká, nevadí. Pokud ale patříte mezi fanoušky TharnType, tak vám to zaručeně neuniklo – a ano, přesně tenhle moment mi udělal radost.
Celkově se mi The Boy Next World líbil. Má své slabiny, mezery v příběhu a pár otazníků, které zůstanou viset ve vzduchu, ale i tak je to příjemná podívaná, která stojí za zhlédnutí. Jen nečekejte, že vám všechno bude vysvětleno hned… nebo vůbec.