Podrobnosti recenze
9.6 16 10Gun mě jako Black/White naprosto dostal. Jeho dvojčata, to byla teda parádní jízda. Ukázal, že není jenom hezká tvářička v továrně na BL seriály, ale že je to opravdu herec.
Na začátku sešněrovaný a naivní White, tlačený někam, kam nechtěl a nucený se podřizovat protekci a zájmům státu, se musí během chvilky stát jeho divočejším dvojčetem Blackem. "Sloboda je kyslíkom pre dušu"...těmito slovy začala proměna jednoho v druhého, a tím se rozběhla i nejzajímavější část příběhu. Při prvním sledování jsem si to pořádně neuvědomila, ale teď můžu říct, že to zvláštní pouto mezi dvojčaty, byť bylo ukázané jen párkrát, bylo vlastně geniální. No a Off (Sean), to je taky miláček. Kluci mi hodně připomínají dvojici ZeeNuNew. Kdy Zee je vlastně takový "podpůrný sloup" (myšleno v dobrém) a Ňuňu kolem něj tancuje svůj skvělý herecký taneček. A Off je úplně stejná opora pro Guna. Mám ráda i to jiskření mezi nimi, které je znát z každého doteku, pohledu. Jinak se tu objevila i spousta známých tváří. Že tady hraje First, to jsem si pamatovala, ale úplně jsem zapomněla, že mu parťáka dělal Gawin. Taky měli pěknou dějovou linku, škoda, že trochu ukousnutou.
Každopádně to byl skvělý, i když hodně drsný seriál, plný kopanců, pěstí, rozbitých nosů a monoklů, ale taky lásky a naděje a úžasné hudby. Taky ukázal, že i jeden "kamínek" s sebou dokáže strhnout velkou lavinu.
No a ten konec? Jiný bych od Blacka ani nečekala.