Podrobnosti recenze
8.4 4 10Príbeh má pomerne jednoduchú štruktúru, aká bola naznačená v popiske - no zaujímavé odhalenia sa udejú u obidvoch postáv. Hoci som rád videl oboch hercov, vzájomná chémia v intímnych kontaktoch sa mi zdala pomerne vlažná. Možno pôsobila príliš dnešne - transakčne. To zamilovanie (obsesia?) bolo "lebo v scenári sa píše". Celkovo čo sa týka kreslenia atmosféry doby - kostýmy, interiéry, komunikčné vzorce - prišlo mi to málo autentické. Pokus o skratkovité vyjadrenie videosekvenciami mi prišiel lacný a tiež rušivý na pohľad.
Naopak, veľmi som si užil individuálny výkon Toma Blytha, ktorý "meltdown" svojej postavy zahral naozaj výborne - scéna v pivnici bola pre mňa jedným z najlepších momentov filmu. Hoci obe postavy sú svojim spôsobom dvojtvárne, mladý policajt Lucas ktorý zápasí so svojou sexualitou, náklonnosťou a odpudivou pracovnou náplňou vychádza morálne horší - no napriek tomu sa ho tvorcom i Blythovi podarilo zobraziť tak, že divák k nemu ako k človeku v neľahkej pozícii môže pocítiť sympatie.
Celkový dojem z filmu bol však ponurý, znova ma vrátil do doby keď coming out bol epickým vyvrchlením gay života (asi ako pre heterákov svadba - ktorou sa všetko podstatné pre filmový naratív končí) a na jazyku nezostalo veľmi veľa pachuti. Je dobré, že snímok vznikol ako pripomienka temnejšej časti gay histórie, ale určite by tu bol priestor na vypilovanie scenára, vizuálnej zložky filmu aj nejaké hlbšie pocity.