Podrobnosti recenze
8.3 4 10Duang a Qinn. TeeTee a Por. Skvěle složená dvojka. Oba mě hodně překvapili. Naprosto vším. Hlavně jejich propojením, chemií. Když jsem se ale od Myskalík dozvěděla, jak vlastně jejich spojení vzniklo, vůbec jsem se nedivila.
Duang...slovy jeho kamarádů "optimistický miláček :-)"...a taky neskutečný šašek, ale hlavně obrovská nádoba plná lásky. Ze začátku jsem si musela na jeho roztomilou bláznivou afektovanost zvykat, ale brzy jsem se dostala do jeho ztreštěnýho tempa a začala si to užívat. Ty jeho ksichtíky a psí očička, ale taky oddanost a buldočí vytrvalost...
Qinn...uzavřená, chladná a osamělá osůbka s tak vysokou a bytelnou emoční zdí, že do ní Duang musel rubat bouracím kladivem, sbíječkou, palicí, prostě vším, co měl po ruce, aby jí rozebral do poslední cihly. Ze začátku trochu neohrabaně, ale postupně svojí techniku zdokonaloval :-). Musel...mezi nimi byla opravdu velká propast, která byla daná hlavně prostředím, ve kterém oba vyrůstali. Duangova rodina byla šťastná, veselá, přátelská a přesně se odrážela v jeho povaze. A Qin?..stačilo vidět první společnou rodinnou scénu u snídaně a bylo jasno. Chlad, prázdno, vše v zájmu budoucnosti..."děláme to pro tebe". Ale od rodičů chceme a potřebujeme něco víc.
Ze začátku bylo fajn užívat si sbližování obou kluků i škádlení jejich kámošů. Já osobně jsem si hodně oblíbila "válečníka" Jettanu. Poslední díly už šly ale hodně do vážna. Šly do minulosti, rozkrývaly Quinnovo dětství a hodně mě bolely. Nakonec se ukázalo, jak moc byl Duang pro Qinna důležitý..."Je čas pustit ruku tvého mladšího já...a chytnout tu mou. Odtud to převezmu já."
A pak přišla nádherná jazzová píseň a podtrhla to, proč jsem se do Qinna zbláznila jak malá holka. Pro mě to bylo celkově pohlazení. Určitě si ho zase brzy zopakuju.