Podrobnosti recenze

8.2 6 10
Bôifurendo / The Boyfriend
Filmobanka
Jiřik
Jiřik
Červenec 30, 2024 2263
Celkové hodnocení

8.8
Příběh

8.0
Herecké výkony

8.0
Zvuk

9.0
Zpracování

10.0
Jak už bylo zmíněno, největší devízou bylo, že pořad působil jako balzám po všech těch až hrubých a hlučných západních seznamkách. Tady stačilo, aby někdo zvýšil hlas, a už se rozprchli všichni, jichž se to netýkalo. Už jenom tím byli účastníci sympatičtí. Producenti měli šťastnou ruku i při výběru komentátorů a komentátorek, protože hlavně v 1. sérii se snažili komentované situace zevšeobecňovat a vztahovat je i na heterosexuály (přesto byl pro mě nejvtipnější moment rejp do školometské dikce jedné z nich). Když už přizvali hraběnku, posadili vedle "normálních" ženských i hihňavou koketu. Drag queen Durian měla ale skvělé postřehy a ve 2. sérii bez problémů připustila, že "coming out není pro každého", ba neměla ani problém s vyslechnutým odsouzením "princezen" nebo klubů, v nichž pracuje. Celková rezervovanost mezi účastníky možná přišpěla k sympatickému budování vztahů, kdy i hodně mladí a "prvničky" dokázali projevit výjimečnou trpělivost s nerozhodnými, ba i náladovými partnery. Párů zase tolik nevzniklo, ale hlavně ve 2. sérii bylo velmi příjemné sledovat, jak se mezi účastníky zrodily i přátelské vztahy (ostatně spolu byli 2x tak déle). Hodnotím vysoko i proto, že mám rozkoukaný jihokorejský protějšek His Man, jenž je bohužel méně přehledný, ačkoli komentátory nemá a účastníci mají tím pádem větší prostor. // P. S.: Je pravda, že tam dost zevlovali, ale 2. série se natáčela 2 měsíce a bylo tam naznačeno, že někteří v domě přes den pracovali na dálku, několikrát dokonce kvůli práci odjeli. Rozpor mezi obavami z coming outu a účastí v show se v pořadu přímo řešil (ve 4. sérii His Man je to dokonce jeden z katalyzátorů děje i jednoho vztahu) a pro mě je víceméně přijatelné vysvětlení, že se chtěli vyoutovat najednou celému svému okolí a (nepřiznaně) v kolektivu sobě podobných (tedy že nejsou exoti). Navíc až po úspěchu a kladném přijetí 1. série (kde byl nevyoutovaný snad pouze jeden a nadto Jihokorejec). Otevřený (resp. přečtený) dopis rodičům ve 2. sérii mě dojal stejně jako všechny tam.

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.