Podrobnosti recenze
9.8 3 10Pro mě naprosto skvělý zážitek. Celkově. Už jen to prostředí, ve kterém se odehrává a okolo čeho se celý příběh motá...magie, reinkarnace, kletba, potulující se duše, zaříkávání, rituály, odhánění zlých duchů, používání ochranných talismanů (hodně mi pomohlo doplňující info v komentáři od Juri). Vyhledala jsem si i thajské magické tetování, pátrala jsem po významu jednotlivých obrazců...
Úžasný, úžasně zpracovaný, úžasně zahraný, skvěle obsazený seriál.
Sympaťákama se to tady jenom hemží, stejně jako duchy. Jsou tady nové, neokoukané tváře. Neskutečně sexy, skvělý Keng Harit/Mistr Pharan s nádhernýma hlubokýma očima, jemný a miloučký Namping s dívčím jménem Khemjira, které ho mělo ochránit před kdysi dávno vyslovenou kletbou a smrtí. Malý Khemjira, kámoši Jet (FirstOne) a Chan (Tle), babička Si. Milovala jsem Ake-ho a Thong-a, mistrovy "pomocníčky"...ti dva malí rošťáci mi prostě přirostli k srdci.
Potopila jsem se hluboko do příběhu, otevřela svou mysl jiným, pro mě novým věcem. Tohle mě naprosto pohltilo...
Jinak fyzikého kontaktu tady moc nečekejte. O tom tenhle seriál opravdu není. Já jsem si užívala magii občasného doteku, a hlavně magii pohledu. Kdy a kde mluvily oči víc než tady!?...přemýšlím...
A další...minulé životy...kdy a kde se prolínaly s těmi současnými víc než tady!?
Hodně emotivní pro mě byly i scény s Khem-ovo maminkou.
Příběh byl navíc hodně podpořen nádhernou hudbou. A co bylo klíčové pro herce a co u mě vynesla seriál hodně vysoko?...to byli maskéři, kostyméři a všichni ti -éři a -mani...pomyslné vítězství rozhodně patří Ramphueng (Green), to je mistrovské dílo herecky, maskou i kostýmem. Jo a druhé teda byly Mistrovy nedobytné a skvělé kalhoty. No hlavně to byla samozřejmě jeho role strážce. Phuchagin byl opravdu "povedeně" nádherný.
No a nakonec se tady objevila i jedna "okoukaná" a velmi milá tvář.
Nechtělo se mi seriál opouštět. Tohle je a vždycky bude jedna z mých TOPek.