Podrobnosti recenze

8.0 3 10
Memoir of Rati
Filmobanka
Meg
Meg
Červen 16, 2025 6395
Celkové hodnocení

8.0
Příběh

8.0
Herecké výkony

10.0
Zvuk

8.0
Zpracování

6.0
Je fajn, že GMM-TV občas vyprodukuje i historické drama. Je to příjemná změna od školních romancí ze současnosti. V případě Memoir of Rati jsem ale čekal mnohem víc. Vidíme zde téma třídní identity, homofobii a intriky. Ne, že by něco chybělo nebo přebývalo, jen jsem měl pocit, že děj se příliš vleče. Sestříháním na polovinu by seriálu dost pomohlo. Nic z toho ale nebyla chyba herců. Hlavní herecká čtyřka je skvělá. Inn a Great zde mají mnoho hezkých a sladkých chvil, i když někdy toho cukru bylo až příliš. Proto se mě v některých epizodách více líbil druhý pár, u kterého byl o dost větší progres. Velmi povedené zde jsou dobové kostýmy a celková atmosféra roku 1915, kde se příběh odehrává. Tvůrci se ovšem dopustili několika historických failů. Thee zde jezdí automobilem Austin Devon (výroba od roku 1947), princův řidič má Peugeot 403 (výroba od roku 1955), Rati jezdí na jízdním kole s plastovými pedály a hliníkovými ráfky, ve skladu, kde pracuje Mek, lze spatřit plastový telefonní aparát ze 60.let, betonovou zámkovou dlažbu před školou, nebo novodobý cestovní kufr s kolečky v předposlední epizodě. Za tohle ubírám body.

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.