Podrobnosti recenze

7.9 16 10
Filmobanka
karcikarel
karcikarel
Březen 14, 2018 10978
(Upraven: Březen 26, 2018)
Celkové hodnocení
 
7.0
Příběh
 
7.0
Herecké výkony
 
7.0
Zvuk
 
6.0
Zpracování
 
8.0
Film o moc víc rodinný, než gay-themed, přesto zákruty vztahu dvou kluků jsou jeho nosnou konstrukcí: skrze ně jsou šikovně otvírána tradiční témata partnerských vztahů, vztahů mezi dětmi a rodiči, multietnického soužití, okrajově i reziduí homofobie.

Velmi silnou stránkou filmu je, jak je svěží a současný. Ihned upoutá nápaditá a hravá kamera, báječně puberťácká expozice i spousta špílců, které - hlavně v první polovině - odlehčují situace hrozící sklouznutím k sentimentu. Někde za polovinou se příběh trochu posune do tradičních vod žánru. Je už osudem rodinných, všem vrstvám a generacím určených filmů, že bez trochy toho patosu, kýče či hurálegrace se neobejdou. Zde se tímhle povinným balastem naštěstí šetřilo, vyhnout se mu úplně ale jistě nešlo. Rodinné filmy také obvykle usilují o rozličná ponaučení a poselství. Tak i tento, ale s vtipem a vkusem, takže by - na rozdíl od jiných - mohl i opravdu působit. Snad jen: pro oko gaye toho mohlo být uchystáno víc, jde ovšem - krom jiného - i o film televizní. Výborně obsazeno a přesvědčivě zahráno. Kdyby měl film české titulky, potěšil by asi spoustu diváků.

 

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.